Bahan-Bahan:
bwg kecil - 2 biji
bwg putih - 2 ulas
halia - ½ inci
semuanya ditumbuk
bwg putih - 2 ulas
halia - ½ inci
semuanya ditumbuk
ikan segar
daun bawang - kalau suka
daun sup - ikut suka
minyak masak - 1 sudu
air - 1 cawan
garam - secukup rasa
daun bawang - kalau suka
daun sup - ikut suka
minyak masak - 1 sudu
air - 1 cawan
garam - secukup rasa
Cara: tumis bahan tumbuk. setelah garing masukkan air. biarkan mendidih. setelah itu masukkan ikan. biar masak. dan masukkan sedikit dau sup dan daun bwg. masukkan garam.
Cadangan Hidangan: sup ni boleh gunakan berbagai jenis ikan iaitu ikan merah, ikan kerisi, ikan tenggiri, ikan jenak dll.
Tambahan: berkhasiat dan menyelerakan untuk mereka2 yang sedang demam.
0 comments:
Post a Comment